The Blog

Elkaar zien

Dit jaar is het thema van de jaarlijkse landelijke dialoog ELKAAR ZIEN. Zien wij elkaar nog? En wat is dat dan elkaar zien? Een mooi onderwerp om eens met anderen gedachten over te wisselen.

Het Revius organiseert samen met Wijkse dialoog een avond van de dialoog over dit thema. Iedereen die belangstelling heeft om elkaar op dit thema te ontmoeten is welkom donderdagavond 8 november vanaf 20:00 uur tot 21:30 uur in het Revius. Aanmelden is niet nodig, u kunt gewoon binnenlopen.

Wat gaan we doen? In kleine tafels van ongeveer zes personen gaan we met elkaar in dialoog over het thema “elkaar zien”.  De gesprektafels staan onder begeleiding van een gespreksleider. De eerste stap ontmoeten we elkaar en maken we met elkaar kennis. Daarna verkennen we wat “elkaar zien”.  voor een ieder betekent? Daarna dromen we verder en tot slot wordt aan iedereen gevraagd wat hij of zij morgen gaat doen met het thema “elkaar zien”.

Het zijn persoonlijke ervaringen die we onderling uitwisselen. In de dialoog staat respect voor elkaar en naar elkaar luisteren centraal. Het is geen discussie of een debat. Het mooie  aan de dialoog is dat je andere mensen ontmoet en met elkaar in gesprek raakt over persoonlijke thema’s en zo de ander eens op een andere manier leert kennen. Wil je weten hoe jongeren denken over dit thema? Schuif eens aan. Ook dit jaar worden ruim twintig leerlingen van HAVO4 opgeleid tot dialoogbegeleider. OP 8 november schuiven zij aan een van tafels. Het komende half jaar worden zij opgeleid tot dialoogbegeleider. In het voorjaar zijn zij zelf gespreksleider van een tafel rondom een zelf gekozen thema.

Voor meer informatie: wijksedialoog@gmail.com

Comments