c

Wat is een dialoog?

Wat is een dialoog eigenlijk? En wat levert het je op? Een dialoog is een gesprek, waarbij je elkaar met respect behandelt, iedereen aan het woord komt en je aandachtig luistert. We kennen het allemaal wel, wanneer de ander nog half in zijn zin is, denk je al aan jouw oplossingen, jouw oordelen of jouw weerwoord. Dat staat echt luisteren en gehoord worden in de weg. Het is niet voor niets dat alle mensen die eenmaal een dialoog hebben meegemaakt, ook oprecht verrast zijn over de gesprekken.

Omdat we in een tijd leven, waarin we weleens vergeten dat we deel uitmaken van een samenleving is er een tegenhanger nodig. Van nature zijn we gezelschapsdieren en willen we graag ergens bij horen. Door een dialoog kun je in contact komen met mensen. Want als je je verbonden voelt met je omgeving, dan kun je je ook thuis voelen in eigen stad of dorp.

Wat doet een goed gesprek?

  • het vermindert de afstand tussen mensen
  • het creëert meer begrip en tolerantie voor elkaar
  • het geeft je een gevoel van thuishoren
  • het maakt je zichtbaar als mens, mensen krijgen een gezicht

Wat kun jij doen?

Stop de verruwing en de sociale verarming. Zorg zelf voor een prettig, leefbaar en veilig Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Ook voor je kinderen of kleinkinderen. Zet de eerste stap en ga in gesprek met andere mensen uit je eigen woonplaats. Want in een stad of dorp waar je elkaar kent, kun je je veilig en thuis voelen. Doe mee met de Wijkse Dialoogdagen. Meer informatie over de Wijkse Dialoogdagen.

 

Ga naar inschrijfformulier