The Blog

Socratisch gesprek als dialoog

calypso_socratischgesprekOp 21 september troffen 13 ambassadeurs van de dialoog in Wijk bij Duurstede   elkaar in Calypso. Deze ambassadeurs zijn betrokken bij Wijk in Dialoog en zijn zelf ook gespreksleider geweest van dialoogtafels. Ter verdieping bood de organisatie Wijk in Dialoog haar ambassadeurs een nieuwe dialoogvorm aan: het socratische gesprek. Het thema van het gesprek was ‘Vredig Samen’. Wat ook het thema is van de week van de dialoog in november 2017. Aan twee tafels gingen de ambassadeurs deze avond in gesprek met elkaar volgens de ‘regels’ van het socratische gesprek. Er ontstonden mooie persoonlijke gesprekken, werden verdiepende vragen gesteld aan elkaar en zo onderzocht de groep dit thema: Vredig Samen, hoe doe je dat eigenlijk?

Een mooie avond! Wil jij ook meer weten over de dialoog? Wijk in Dialoog is beschikbaar om in jouw organisatie, club, vereniging meer te komen vertellen en dan kijken we of de dialoog ook geschikt is voor jullie thema of vraag.
De ambassadeurs stellen 1 dagdeel per jaar ter beschikking om een dialoog te begeleiden. Zo willen we er voor zorgen dat de dialoog minstens net zo vaak ingezet wordt als discussie of debat!
Wil jij ook kiezen voor meer dialoog in plaats van discussie of debat? Op 10 en 12 oktober bieden wij een gratis training aan voor gespreksleiders, in de avond van 19.30 tot 22.00 uur. Wil je een dialoogtafel leren begeleiden, dan ben je welkom!
Hou de website in de gaten voor de agenda tijdens de week van de dialoog. En schrijf je in voor een van onze trainingen of evenementen.
www.wijkbijduurstedeindialoog.nl

Comments