The Blog

Wijkse Dialoogdagen weer succesvol

FotogroepjeHetPaletfruittelervernooij13-3

Wijkse Dialoogdagen 2013 weer succesvol

Op tientallen locaties zijn de afgelopen week weer fantastische gesprekken gevoerd. Het thema ‘Wat betekent deze tijd voor jou?’ bleek over veel meer te gaan dan de crisis waarin ons land verkeerd. Aan welke tafel je ook deelnam, in de Marokkaanse huiskamer, bij de buren in de straat, op school of bij het gemeentehuis, overal kreeg het thema een eigen inhoud.

Het ging zoal over de leeftijd en wat daar bij komt kijken. Over de ontwikkelingsfase die iemand doormaakte. Over de impact van sociale media op het dagelijkse leven. Of een leuke tijd van een persoon die werd gedeeld. En belangrijk keuzes die werden gemaakt.

Dit jaar deden bijna alle basisscholen uit Wijk bij Duurstede en Cothen mee. Alle kinderen van groep acht maakten kennis met de dialoog. Ook al wist merendeel nog niet zo goed wat dat nou precies inhoudt of wat er nou zo bijzonder aan is. Door de vele vrijwillige gespreksbegeleiders, waaronder ook veel leerkrachten, maakten de kinderen kennis met een respectvolle manier van met elkaar in gesprek zijn. Ze ervaarden hoe prettig het is om ongestoord aan het woord te zijn en hoe je nou echt kunt luisteren.

De scholen en de organisatie van de Wijkse Dialoogdagen zien de schoolgesprekken als een belangrijke stap naar een socialere gemeenschap. Kinderen ervaren dat het ook anders kan en vaak genoeg leidde dit tot verrassende acties of inzichten passend bij die leeftijd. We hopen uiteraard dat zij hun ouders aansteken, zodat die volgend jaar ook aanschuiven aan de tafels bij de scholen. Het uiteindelijke doel is heel Wijk in gesprek te krijgen.

slotavond13-3

Ter afsluiting van een geslaagde week werden de deelnemers, gespreksbegeleiders en gastheren en vrouwen van tafels gastvrij ontvangen bij Caf├ę Ome Ko. In deze ambiance kon iedereen zijn ervaringen delen en vonden ook weer nieuwe ontmoetingen plaats.

Kijk voor een impressie van de week naar de foto’s op de website www.wijkbijduurstedeindialoog.nl. Deze werden door de Wijkse fotograaf Hans Dirksen gemaakt en geven de sfeer goed weer. De kerngroep die de Wijkse Dialoogdagen organiseert bestaat uit vrijwilligers en ook dit jaar was het weer een flinke klus. Mensen die ge├»nteresseerd zijn om volgend jaar ook mee te helpen, kunnen dit altijd aan ons doorgeven via wijksedialoog@gmail.com

Comments